MANNA & TAYEBAT

"Jadikan Makanan dan Minuman sebagai Penawar dan Ubat"

 

RM130.00 SETIAP BOTOL

 

Manna : adalah hasil produk dari satu jenis pokok Gum Arab (Acacia Senegal). Gum Arab dikategorikan oleh WHO/FAO sebagai aditif Makanan Berkod E414. Dua produk ini dihasilkan melalui proses yang di patenkan bagi memastikan ketulinan kandungan Prebiotik & Kalsium pada tahap maksimum.

Tayebat : adalah hasil produk dari 2 jenis pokok Gum Arab (Acacia Seyal Dan Acacia Senegal).

 

Prebiotik : adalah sumber makanan bagi merangsang pembiyakan bakteria baik di dalam sistem pencernaan rendah yang membermanafaat kepada kesihatan tubuh badan manusia yang dikenali sebagai Probiotik.

Probiotik : adalah bakteria baik yang hidup di dalam usus besar sejak manusia dilahirkan. Probiotik adalah penting dalam menjamin kesihatan tubuh bagi tujuan, merangsang immune sistem, menyah sisa makanan yang tidak boleh dihadam, menyah toksin dalam badan, menyingkir lebihan lemak dan menghalang pertumbuhan bakteria jahat. Dengan itu probiotik dapat menghalang tubuh daripada penyakit berbahaya seperti kanser, kegagalan buah pinggang, kencing manis, jantung dan lain - lain.

Testimoni dari pesakit kronik hasil dari pengambilan Al Manna ini adalah amat baik. Ini adalah disebabkan oleh kandungan Prebiotik yang tinggi di dalam Al Manna tersebut sehingga ada yang meletakkannya sama seperti kebaikan susu ibu! Menurut kajian yang dijalankan, mereka mendapati kandungan Prebiotik dalam Al Manna adalah 4x lebih tinggi daripada susu ibu.

Al Manna merupakan sumber prebiotic semulajadi paling kaya didunia. Pengambilan 3 sudu Al Manna mengandungi lebih fiber dari makan 10 mangkuk oatmeal, 13 lobak merah, 15 biji epal, 44 biji prune. Banyak kajian saintifik keatas Al Manna mendapati ia sangat berkesan digunakan sebagai Prebiotik.

Negara Sudan merupakan pengeluar utama Gam Arab dan membekalkan 85% dari bekalan dunia dan 90% darinya adalah berkualiti tinggi. Syarikat Nature Gums (Sudan) merupakan pengeluar Gam Arab ‘Al Manna’ dan ‘Al Tayebat’ dimana mereka telah melantik Natural Prebiotic (M) Sdn Bhd sebagai pengedar tunggal di Malaysia. Al Manna & Al Tayebat yang dihasilkan dalam bentuk serbuk dan penggunaannya adalah mencampurkan air sebelum diminum.

Al Manna & Al Tayebar juga sesuai dijadikan amalan harian sebagai minuman tambahan dan ia juga turut membantu mereka yang mempunyai masalah seperti:

·     Kencing Manis (Diebetis),

·     Darah Tinggi (Hypertension),

·     Kolesterol (Hypercholestrolemia)

·     Sakit Jantung (Heart Disease)

·     Kanser (Cancer)

·     Kegagalan buah pinggang (Renal Failure),

·     Angin Ahmar (Stroke)

·     Alahan (Allergy)

·     Resdung (Sinusitis),

·     Lelah (Asthma),

·     Penyakit Kulit (eczema)

·     Berat Badan Berlebihan (Obesity)

·     Sembelit (Constipation)

·     Sakit Sendi (Joint & Muscle Pain),

·     Gastrik dan lain2 lagi

 

KEBAIKAN AL MANNA DAN TAYEBAT

Ia merupakan serat asli yang larut 100% dalam air yang dapat membantu

·   Meningkatkan bilangan bakteria baik, menghindar dan menyingkirkan bakteria 

    jahat dalam usus

·   Melancarkan system penghadaman dan menyah toksin dalam badan

·   Menambah imunisasi/daya tahan badan terhadap penyakit

·   Menghasilkan ‘short chain fatty acids’ yang membantu meningkatkan penghasilan tenaga.

·   Menurunkan kadar kolestrol LDL dalam badan

·   Menurunkan tekanan darah tinggi

·   Memperbaiki kualiti hidup pesakit buah pinggang dan menurunkan kadar gula dalam darah 

    bagi pesakit diabetes

·   Mengurangkan tindakbalas auto immune untuk pesakit asma dan eczema

·   Melegakan penyakit gout dan sendi